‘Het klikte vanaf de eerste ontmoeting’

afbeelding bij blog over de toepassing van PayByLink voor Brother UK

Klantgericht, dat is hoe Stuart Maclean, Head of Finance and Corporate Planning bij Brother UK, ons als PayByLink omschrijft. “Servicegerichtheid is voor ons een groot goed en voor PayByLink geldt precies hetzelfde. Zij hebben dezelfde instelling als wij. Daarom voelde het gelijk goed toen we hen voor het eerst ontmoetten.” Onlangs hebben we de implementatie van onze PayByLink-oplossing bij Brother UK afgerond.

Brother is een van de wereldleiders op het gebied van printers en scanners. Bijna 60 jaar geleden opende het bedrijf haar deuren in Manchester. Vanuit daar verkoopt en distribueert Brother UK haar producten naar grote en kleine ondernemingen in het hele Verenigd Koninkrijk. “We krijgen telefoontjes van klanten over betalingen voor reparaties en verlengde garanties. Aangezien het contract met onze vorige leverancier afliep, waren we op zoek naar een partner die ons kon helpen met het vinden en implementeren van een nieuwe en betere oplossing die ook PCI-compliant is,” vertelt Maclean. “Door de Coronacrisis waren we ook op zoek naar een manier om contactloos betalingen op locatie te kunnen doen. Met PayByLink slaan we twee vliegen in één klap.”

‘Betalen wanneer het hen uitkomt’

“De oplossing die PayByLink geleverd heeft, voldoet aan alles wat we wilden: een veilige betaaldienst die eenvoudig in gebruik is, zowel voor de mensen op ons kantoor als voor onze klanten,” gaat Maclean verder. In plaats van alle betaaldetails over de telefoon op te vragen bij de klant, hoeft een medewerker van Brother UK alleen maar te verifiëren dat hij de juiste klant aan de lijn heeft, zodat hij een betaallink kan sturen via mail of sms. De betaallink is automatisch gekoppeld aan het unieke identificatienummer van de klant. “Voor ons is het voordeel dat we zo eenvoudig de betalingen kunnen volgen. Klanten hebben het voordeel dat ze 72 uur de tijd hebben om de betaling te voldoen. Ze kunnen het bedrag dus betalen wanneer het hen uitkomt. Daarnaast krijgen ze automatisch een bevestiging als de betaling is gelukt. Je hebt geen extra betaalterminal meer nodig! Daardoor kunnen medewerkers zonder naar kantoor te komen en zonder extra investeringen, vanuit huis betaallinks versturen. En het helpt bij de bedrijfscontinuïteit.”

‘Opties waarvan we niet eens wisten dat we ze wilden’

“Zelf hadden we nog geen ervaring met online betalingen. Maar PayByLink legde ons heel duidelijk uit wat ze voor ons konden betekenen, en dat was precies wat we zochten,” legt Maclean uit. “Sommige opties die ze ons lieten zien, waren opties waaraan we zelf nog niet gedacht hadden en dus ook niet wisten dat we ze eigenlijk wilden hebben. Bijvoorbeeld de automatische bevestigingsemail van een betaling. Nu is dat heel logisch, maar toen nog niet.”

“Wij hadden een heel strakke deadline voor de implementatie van de oplossing. De flexibiliteit van PayByLink heeft er voor gezorgd dat we de deadline gehaald hebben. Als we een vraag hadden of er was een probleem, dan kregen we altijd heel snel een reactie van hen. Op een gegeven moment was er een issue met het aanmaken van de betaallink. Hoewel dit een menselijke fout was, heeft het team van PayByLink dat direct opgelost. Het enige wat we in het begin wel misten, was een handleiding voor medewerkers die er voor het eerst mee aan de slag moesten gaan. Maar heel eerlijk, PayByLink is zo eenvoudig in het gebruik. Dus hebben we zelf een handleiding gemaakt om onze mensen te trainen.”

‘Ontzettend veel expertise’

“Zoals gezegd, hadden wij zelf niet veel ervaring met het gebruik van online betaaldiensten. Dus we leunden daarvoor volledig op PayByLink. Dat begrepen ze heel goed. Ze hebben ontzettend veel expertise in huis. Dat maakte hen een perfecte partner bij de implementatie van de nieuwe en verbeterde oplossing. Zowel Brother als onze klanten van profiteren van deze zeer succesvolle implementatie.”

Lees ook

TroBit helpt Begraafplaats St. Barbara met online betalingen

Na een recente uitbreiding en om facturen sneller betaald te krijgen, wilde Begraafplaats St. Barbara betalingen digitaliseren. Wel moest dit geïntegreerd worden met de Uitvaartsuite van TroBit, het pakket waarmee St. Barbara de gehele administratie doet. Dus kwam een samenwerking tot stand tussen TroBit en PayByLink om St. Barbara te helpen.

Ruim € 1 miljard geïnd via PayByLink!

Alle PayByLink-klanten samen hebben ruim € 1 miljard via onze betaallink geïnd. Een fantastische mijlpaal. En daar zijn we best een beetje trots op! Maar vooral een succes voor alle organisaties die de betaallinks via PayByLink versturen. Want hun klanten betalen tot 3x sneller dan bij gewone facturen.

Meer betalingen dankzij Cannock Pay

Door de coronapandemie werden deurwaarders beperkt in hun werkwijze door het wegvallen van persoonlijk contact. De mobiele pinautomaat kon niet langer worden gebruikt bij het ophalen van betalingen. Er moest een oplossing komen die betalingen op afstand mogelijk maakte. Cannock Chase Public ontwikkelde in samenwerking met PayByLink een eigen applicatie die deurwaarders deze mogelijkheid geeft: Cannock Pay.